16.e juni - ½ år efter inflyttningen

Det är värt det! Även om det inte är klart har vi ändå fått lite perspektiv på allt. Att rita och bygga sitt egna hus var en dröm för Joakim som blev verklighet och något som jag ville göra tillsammans med honom. Det känns som vi är ute på andra sidan och det var jättejobbigt och blev jättebra, inget jag vill göra igen och inget jag vill ha ogjort.

Joakim ritade huset själv i samråd med mig, han byggde det själv, allt förutom el och kakel där en behörig hantverkare gjorde arbetet. Vi är enormt previligerade som har så fantastiska släktingar och vänner och en granne som hjälpt oss med så mycket. Med barnen, med rivning, med målning, med gräsklippning, med så många saker, stora som små men alla lika betydelsefulla för oss. *Tack*

Det blev ungefär så jobbigt som vi trodde. Joakim jobbade nästan jämt i nästan 1 år, jag hade ensamt ansvar om barnen lika länge, skötte nätter, inskolning, började ett nytt jobb och bodde tillfälligt under byggtiden vilket var kanonbra men inte hemma. Joakim var sjuk nästan hela tiden, det hade vi inte räknat med förstås men det gör hans insats än större. Han åkte ambulans ett antal gånger, låg inlagd till och från, svimmade och hade magsmärtor vilket många trodde berodde på att han jobbade för hårt och höll på att gå in i väggen, till och med jag, Ungefär samtidigt som bygget var slut hittade man felet, han hade hela tiden en bakterie i magen som gjorde honom så sjuk. Nu är han frisk och jag har fått en ny man.

Idag är huset klart. Altanen har han byggt efter att vi flyttat in. Kvar är att täcka igen den mot marken, och inte minst, tomten. Den kommer någon annan gång, kanske till hösten, eller till våren. Nu är det firman som gäller och tid med familjen.

Det har verkligen varit en pärs, för kroppen (Joakims fysiska hälsa), mitt tålamod (att alltid vara själv med barnen) ekonomin (det är dyrt att bygga hus) och förhållandet (vi är ännu gifta:-D) men nu är vi ute på andra sidan och det är finliret kvar.

Så här blev det:

Huset från utsidan. Vägen vi  byggde när vi flyttade hit 2003 går framför vinkeln upp till parkeringen. Den blå dörren går till tvättstugan som vi använder som groventré. Jag älskar altanen som är stor och bra. Barnen leker där mest hela tiden och det får plats studsmatta, hoppborg, barnpool, cyklar, 3-hjulingar och utemöbler förstås. Nästa år blir det gräsmatta på baksidan.
image222

Köket. Jag fick min upphöjda diskmaskin som jag så gärna ville ha. "Bardisken" har Joakim själv sågat till av en ekskiva. Mattan är helt ny, har väntat på den så länge så är nog extra glad i den bara därför.
image227

Vardagsrum i etage. Räcket gjorde Joakim efter att vi flyttat in. Som så många gånger förut får jag ge honom rätt, det var bra att vi gjorde ett sånt räcke för det blev jättesnyggt. Jag tyckte det var dyrt och ville göra något annat men Joakim kompromissar inte när han bestämt sig och ibland är det bra:-)
image228

Hallen, till vänster 2 badrum, man ser bara det ena på bilden. Till höger ser man ett av barnens rum och sen kommer ett till och vårt sovrum snett bakom.
image230

Vårt sovrum, älskar färgen. Är mkt nöjd med färgerna i alla rum faktiskt. Finns några få saker på hela bygget jag kanske gjort annorlunda idag men det är inte många.
image231

En efterlängtad tvättstuga. Rymlig och praktisk och i anslutning till klädkammaren.
image233

Tvättstugan åt andra hållet. Några detaljer som ännu fattas finns det allt, tex här saknas en hylla till modemet.
image234

Till och med en studsmatta får plats på altanen i väntan på grässmatta. Så här glad blev Oliver i 6,30 morse när han öppnade dörren på sin 5 - årsdag 16/6-07.
image232