21.e februari

I söndags tömde vi det sista i huset. En del åkte till lägenheten i Kungsbacka, en del i källaren och en del till grannens garage. Vi har så många snälla människor runt omkring oss som ställer upp hela tiden med olika saker och på olika sätt. Tack till er!

 I måndags gjorde dom plattan och det gick bra. Nu ska Joakim börja mura.

Det kommer inte komma fler bilder förrän vi är på plats i Kungsbacka och vi fått vårt bredband inkopplat.


15.e februari

J river tegel och på måndag gjuter dom plattan. Jag packar inne den timman Isabelle sover och Oliver är på dagis. Har inte fått modemet inkopplat till vår dator så därför inga bilder idag.

Det är _inte_ en bra ide att flytta hit och dit. Längtar tills vi är på plats i Kungsbacka.


Flytt

Sista kvällen i vårt gamla hus. Längtar tills jag sitter här nästa gång:-)

Har verkligen dragit på detta med flytten, inte packat en grej förrän nu i eftermiddag. Har flyttat så många gånger och hade nästa glömt exakt hur tråkigt det är. Vi körde bägge bilarna med grejor till mamma och pappa där vi ska bo i 3 veckor och passa hundarna. Under en period har vi grejor på tre ställen, festligt va?:-) Så fort vi fått in allt vi behöver i Onsala ska vi packa resten och köra in till lägenheten där vi ska bo under byggtiden.

Joakim är klar med grunden så långt att han väntar på gjutningen. Han har börjat riva fasadtegel och ska riva inne när det är tömt på grejor och möbler.

Ska försöka göra själva packandet fort och effektivt. Har ju dom goa barnen med som "hjälper mig". På onsdag stänger dom strömmen till huset så då blir det kallt och mörkt. Hm, vilket får mig att komma till insikten att jag bara har i morgon på mig.... ja ja det löser sig efter hand:-)



Framsidan

Idag har Joakim förberett plattan för gjutning vilket innefattar golvvärme, armering och frigolit. Detta är vinkeln på framsidan av huset, resten kommer det var krypgrund på.

Framsidan


Materialet kommer

Första leveransen av material kom idag. Det är fantastiskt hur dom kan köra upp för vår lilla lilla väg som svänger 90 grader och sedan backa ner, eller tvärt om gjorde han som körde makadam. Vi trodde först att det inte skulle gå utan att vi skulle få ta det med en kran nerifrån, så himla bara att vi slipper det!

Joakim har ikväll satt kantelement till grunden på framsidan. Lite ändrade planer har det blivit. Meningen var att det skulle vara krypgrund men nu blir det platta på framsidan för berget ligger så högt.

Hoppas vi slipper mer snö!!

Materialet kommer


Padda

Joakim och Oliver kör med en padda (markvibrator). Grävningen blev klar igår och idag har Joakim ordnat med förberedelser för grunden.

Det dyker upp små och stora problem hela tiden precis som väntat. Som tur är så är Joakim väldigt tålmodig av sig, till skillnad från mig:-)

Inne står jag beredd med dammsugaren så fort någon kliver (eller om man är liten, hissas) innanför dörren. Enormt mycket sand följer med människan in och hur jag än jagar med dammsugaren tycks vi ha en halv sandlåda inomhus. Svårt för en städsam person men bara 1 vecka kvar att bo här.

Padda


Grävmaskinen

Idag kom äntligen grävmaskinen. Allt har gått jättebra. Ett lass makadam har det kommit och fler lär det bli i morgon. Oliver var hemma från dagis för att se och är enormt fachinerad över allt som händer. För tillfället har vi ingen trappa in och ut ur huset så vi hissar barnen ca 1.30 upp och ner:-)

Grävmaskinen

Lastbil