15.e november

3 dagar kvar till inflyttning. Bara nybörjare sysslar med packning redan i detta stadium, eller? Efter lite påtryckning fick jag veta att våra flyttkartonger försvunnit någon stans i all röra men ännu finns gott om tid att skaffa nya.

Vi har inte riktigt haft tid (och insikt om leveranstider) att bestämma vitvaror så i dagsläget saknar vi kyl, frys, diskmaskin och torktumlare. Även diskbänk faktiskt men den är i alla fall beställd:-) Soffan är försenad och köksbordet är på tippen. Det fixar sig säkert för det brukar det ju göra. Dessutom påminner gammelmormor mig om hur dom hade det förr, rena lyxen för oss alltså, finns ju både kylväskor och vi har varm go golvvärme att sitta på:-)

Idag har jag, mamma och gammelmormor varit och städat. 3 sovrum, klädkammaren, tvättstugan och köket tog vi. I den mån det går, det står ju en kap och girsåg inomhus och skräpar ner. Joakim jobbar med att sätta smygar och lister just nu.

Alla väggar är färdigmålade. Måste dokumentera en av de få gånger jag hjälpt till vid huset. Är annars mest med barnen förstås men kul att vara delaktig!
43425-177

Längst upp får Joakim ta tycker jag
43425-176

Dörrarna på plats
43425-173

De 2 badrummen  och tvättstugan får runda fönster *gillar* Naturligtvis ska fodret runt dörren målas vitt.
43425-172

Vardagsrummet färdigmålat. Är så nöjd med färgen som heter She-Take
43425-170

Vi städar i tvättstugan....
43425-175

.... och i köket.
43425-174

8.e november

Nu är det roligt igen. Det varierar men nu händer det mycket utan bakslag så får passa på att njuta. Tycker fägerna blir  bra. Blev extra glad idag efter att ha sett hallen som är färdigmålad. Den färgen Shi-Take blev precis som jag hoppats, vitbeige utan att dra åt grönt, rött eller gult.

Har inte fotat kontoret för fick ingen bra bild där men det är en färg som heter Mio Dimma. Jättenöjd med den, ser ljust gråblå ut. Förutom i barnens rum går färgerna vi valt i samma färgskala tycker jag.

All parkett är klar. Vardagsrummet var sist ut och så här blev det.
43425-165

Shi-Take heter färgen. Samma kommer det att vara i vardagsrum och kök. Älskar den. Den gör sig kanske inte rättvisa på bilden men är verkligen fin i verkligheten.
43425-166

Vårt sovrum, Mio Pistage, mkt nöjd med den.
43425-167

Olivers rum. Den ljusblå är bara struken 1 gång här
43425-168

Isabelles. Har inte bestämt mig om det är förfärligt eller kul och häftigt.
43425-169


4.e november

Igår kopplades strömmen på till huset  på och idag kopplades golvvärmen på.

Joakim har hämtat ut all färg. Jag inte alls säker på att vi valt rätt färger, det är jag inte förrän det är uppmålat och klart. Det är SÅ svårt att välja färger till ett hus man inte bor i eller ens har sett möblerat. Och att köra bara vitt som varit det enklaste tycker jag funkade inte lika bra för Joakim. Vi har kommit överens men jag har ingen aning om om det blir bra i slutändan så är lite nervös just nu, betyder ju en del för slutresultatet.

Vi har bestämt att vi flyttar in om 2 veckor så får det vara så klart/ofärdigt som det är just då. Det är en _hel_ del kvar att göra. 

På bilden jobbar elektrikern med något jämte proppskåpet.
43425-159

Tvättstugan.  Grejerna börjar komma på plats. Rörmokaren kommer då och då och fixar med sitt. Vissa saker har ändrat sig med tiden så riktigt så här skulle det inte ha sett ut men det funkar ändå. I hålet ska såklart tvättmaskin och torktumlare stå. I skåpet till höger finns slangen till centraldammsugaren.
43425-160

Här har inte hänt något sen sist, det är inte fogat ännu. Är så nöjd med valet av kakel.
43425-161

Joakim har satt fönstersmygarna.
43425-162

Första väggen som målades var en fondvägg i Olivers rum. Jag är nöjd med resultatet, en fin blå. Resten av väggarna blir ljusblå.
43425-164

Är inte lika säker på denna färgen... Har inte sett det på riktigt men på kortet ser det verkligen, verkligen jätterosa ut. Resten ska vara ljusrosa.
43425-163